Risović (© MN Press)
Risović (© MN Press)

To se zove samopouzdanje: Imamo tim za polufinale Prvenstva Evrope

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.11.20. | 15:31

Golman Jovana Risović najavljuje dobre igre na turniru u Danskoj

Sitno broje reprezentativke Srbije u rukometu. Još četiri dana i kreću put Danske, za 3. decembar zakazan je početak Prvenstva Evrope na kome gaje velike ambicije, a već narednog petka igraju prvu utakmicu na turniru, protiv Holandije.

Ističu da su spremne, posle niza sastanaka, treniga i video analiza u Staroj Pazovi.

Izabrane vesti

Zadovoljna sam što smo sve zdrave. Već se spremamo za utakmice, radimo na taktici za meč sa Holandijom. Neke od devojaka su ovde došle bez treninga, praktično iz karantina, pa je prvih dana bilo lakše, sve mora da se uzme u obzir zbog ludog vremena u kome živimo. Trener Ljuba sve to lepo skockao. Sada se spremamo punom parom za Holandiju. Odigrale smo sinoć i na dva gola“, kaže golman našeg državnog tima, Jovana Risović.

Biće to prvi zvanični susret naše selekcije posle bezmalo godinu dana koliko je prošlo od učešća na Svetskom prvenstvu u Japanu, na kome je osvojila šest mesto i obrabrila poklonike sporta.

Imamo veliku šansu. Mnogo mi je žao što odmah posle Japana nismo odigrale kvalifikacije za Olimpijske Igre u martu, jer smo imale toliko samopouzdanja posle Svetskog prvenstva gde smo ostvarile lep rezultat. Žao mi je. Sada imamo priliku da nastavimo tamo gde smo stale. Imamo velike šanse da ostvarmo lep rezultat što bi bila uvertira za ono što nas čeka u martu. Ne mogu da budem skromna, stvarno mislim da možemo da doguramo do polufinala“.

Kvota na pobedu Srbije nad Holandijom je 2,85

Sa Holanđankam ćemo se sastati 4. decembra u Koldingu, od 20.30. Rivalke su oslabljenje izostankom povređene Estavane Polman, najbolja igračice prethodnog Mundijala 2019.

„Dosta su slabije bez Polmanove. Imaju sistem, ali je ona motor, povlači sve, namešta, šutira, proigrava. Sve je kretalo od nje. Gledali smo nekoliko utakmica bez nje, dosta su oslabljene, ali nisu za potceniti, jer su svetske šampionke, osvajačice toliko medalja. Ove godine možemo da se nosimo sa njima. Sa Mađaricama, kompletnim ili ne, možemo da igramo, što smo videli u Južnoj Koreji. Hrvatska će biti bez pet ključnih igračica. Sposobne smo da prenesemo neke bodove u glavnu fazu takmičenja“.

Titulu brani Francuska, pre dve godine u finalu uspešnija od Rusije.

Mnogo je ujednačenih ekipa približnih kvaliteta. Igraće se bez publike, nijanse će odlučivati, ali i faktor sreće. Biće ovo najzanimljivije Prvenstvo do sada“, najavila je Jovana Risović.


tagovi

Jovana Risovićženska rukometna reprezentacija Srbijeep u rukometuEvropsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara